de natuur op je bord
OVER DE TUINKAMER
Een ongewoon restaurant in bijzondere tuinen

Zomerrestaurant De Tuinkamer ligt midden in de Priona Tuinen. In een oude kas kookt chef Alwin Leemhuis, die eerder twee Michelinsterren kreeg als chef van Librije’s zusje, in de weekenden zijn bijzondere gerechten. Daarbij gebruikt hij bloemen, planten en kruiden uit de Tuinen. Gasten kunnen de natuur niet alleen zien, maar ook proeven. De Priona Tuinen zijn ontworpen door Henk Gerritsen en zijn internationaal beroemd geworden als voorbeeld van de Dutch Wave, een stroming in de tuinarchitectuur waarin veel met wilde planten wordt gewerkt.

MENU    

Chef-kok Alwin Leemhuis kookt met verse producten uit de Tuinen en de omgeving een vast menu. Het menu wisselt voortdurend, afhankelijk van wat de Tuinen die week te bieden hebben. U kiest zelf hoeveel gangen u wilt eten: van 3 tot en met 7 gangen.

De prijzen  zijn voor 3 gangen met soep € 38 euro, voor 3 gangen met een koud voorgerecht € 44, voor 4 gangen € 54, voor 5 gangen € 68, voor 6 gangen € 82 en voor 7 gangen € 91.

WIJN    

Bij elk gerecht kiezen we een wijn die er precies bij past en die u per heel of half glas kunt bestellen. Maar u kunt natuurlijk ook voor de huiswijn of van de wijnkaart kiezen.

MENU

ONS TEAM

Ontmoet ons team:
Alwin Leemhuis
Alwin Leemhuis

Chef-kok

Floris Poppe
Floris Poppe

Tuinman

Bouke Grob
Bouke Grob

gastheer

Gitta Luiten
Gitta Luiten

Hubert de Bruyn
Hubert de Bruyn

tuinman

Damian Nieland
Damian Nieland

leerling-kok

Jelle Mooij
Jelle Mooij

leerling-kok

Harry Arkes
Harry Arkes