Zomerrestaurant De Tuinkamer ligt midden in de 40 jaar oude Priona Tuinen. In een oude kas kookt chef Alwin Leemhuis, die eerder twee Michelinsterren kreeg als chef van Librije’s zusje, in de weekenden zijn bijzondere gerechten. Daarbij gebruikt hij bloemen, planten en kruiden uit de Tuinen. Gasten kunnen de natuur niet alleen zien, maar ook proeven. De Priona Tuinen zijn ontworpen door Henk Gerritsen en zijn internationaal beroemd geworden als voorbeeld van de Dutch Wave, een stroming in de tuinarchitectuur waarin veel met wilde planten wordt gewerkt.
MENU
Chef-kok Alwin Leemhuis kookt elke week met planten uit de Tuinen en de omgeving een 5-gangen menu. De gerechten wisselen voortdurend, afhankelijk van wat de Tuinen die week te bieden hebben. Een 5-gangen menu kost € 92. En als je wil, kan je daar nog een extra kaas-gang bij bestellen.
All the Good stuff
Voor wie al het lekkers wil proeven is dit ideaal: een 6-gangen menu, met cocktail vooraf, een wijn- of sap-arrangement, koffie, friandises en Priona thee voor thuis. Kortom, alles erop en eraan! Het arrangement kost € 155,- per persoon.
WIJN & SAP
Bij elk gerecht kiezen we een wijn die er precies bij past en die u per heel of half glas kunt bestellen. Maar we maken ook bij elke gerecht een speciaal sap (alcoholvrij) van de bloemen, planten en kruiden uit de Tuinen!
ONS TEAM




