de natuur op je bord
OVER DE TUINKAMER
Een ongewoon restaurant in bijzondere tuinen

Zomerrestaurant De Tuinkamer ligt midden in de 40 jaar oude Priona Tuinen. In een oude kas kookt chef Alwin Leemhuis, die eerder twee Michelinsterren kreeg als chef van Librije’s zusje, in de weekenden zijn bijzondere gerechten. Daarbij gebruikt hij bloemen, planten en kruiden uit de Tuinen. Gasten kunnen de natuur niet alleen zien, maar ook proeven. De Priona Tuinen zijn ontworpen door Henk Gerritsen en zijn internationaal beroemd geworden als voorbeeld van de Dutch Wave, een stroming in de tuinarchitectuur waarin veel met wilde planten wordt gewerkt.

MENU    

Chef-kok Alwin Leemhuis kookt elke week met planten uit de Tuinen en de omgeving een 5-gangen menu. De gerechten wisselen voortdurend, afhankelijk van wat de Tuinen die week te bieden hebben. Een 5-gangen menu kost € 87.

WIJN & SAP   

Bij elk gerecht kiezen we een wijn die er precies bij past en die u per heel of half glas kunt bestellen. Maar we maken ook bij elke gerecht een speciaal sap (alcoholvrij) van de bloemen, planten en kruiden uit de Tuinen!

MENU

ONS TEAM

Ontmoet ons team:
Alwin Leemhuis
Alwin Leemhuis

Chef-kok

Floris Poppe
Floris Poppe

Tuinman

Gitta Luiten
Gitta Luiten

Hubert de Bruyn
Hubert de Bruyn

tuinman

Sander van der Molen
Sander van der Molen

leerling-kok

Bouke Grob
Bouke Grob

gastheer

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google