In maart 2023 organiseren we de Tuinkamer Academy! Wil je meer weten over smaken vangen, sap maken, wijn proeven & kweken voor de keuken? Dan zijn deze workshops perfect voor jou. Je leert niet alleen de theorie en krijgt demonstraties, maar je gaat ook zelf aan de slag. En je kan al je vragen stellen aan Alwin, Bouke of Gitta.

Zaterdag 4 maart
MASTERCLASS SMAAKVANGERS
In deze workshop legt Alwin Leemhuis uit hoe je smaken kunt ‘vangen’ en bewaren, zodat je de smaak het hele jaar kunt gebruiken. Sommige groenten, bloemen en kruiden zijn er maar kort: daslook, asperge of magnolia bijvoorbeeld. Door de smaken te vangen in olie, boter, azijn, alcohol of door ze in te maken kan je er toch langer van genieten. Alwin laat je zien hoe makkelijk dat is en hoe je de smaakvangers vervolgens kunt gebruiken. De workshop duurt van 14 tot 17 uur en kost € 75 per persoon (inclusief koffie, lesmateriaal en je eigen smaakvanger).

zaterdag 11 maart
WORKSHOP WIJN PROEVEN
Deze workshop is voor iedereen die meer wil weten over wijn. Hoe proef je een wijn, hoe benoem je wat je proeft en wat zijn de belangrijkste verschillen? Je leert de basis van professioneel wijn proeven en we oefenen met verschillende druiven en wijnen. Na de workshop weet je beter wat je lekker vindt en waarom. De workshop duurt van 14 tot 17 uur en kost € 55 per persoon (inclusief wijn en lesmateriaal).

Zaterdag 18 maart
WORKSHOP MAAK JE EIGEN SAPPEN!
Bij de Tuinkamer serveren we al een paar jaar alcoholvrije sappen bij het menu, als alternatief voor wijn. En onze gasten zijn niet alleen enthousiast, maar willen ook graag weten hoe we ze maken. In deze workshop legt Bouke uit hoe hij de planten uit de Priona Tuinen gebruikt om sappen bij de verschillende gerechten te maken. Snelle recepten voor als je onverwacht gasten krijgt, maar ook sappen die langer moeten staan. De workshop duurt van 14 tot 17 uur en kost € 55 per persoon (inclusief lesmateriaal en je eigen sap).

Zaterdag 25 maart
WORKSHOP KWEKEN VOOR DE KEUKEN
In deze workshop leer je de basisprincipes van een goede moestuin. Hoe maak je een zaaiplan, hoe verzorg je je planten en hoe vergroot je je oogst? We laten je zien wat onze favoriete planten zijn om te kweken en hoe we ze zaaien. Het maakt niet uit of je een groot stuk grond hebt of een klein tuintje (of een balkon): de principes kan je overal toepassen. De workshop duurt van 14 tot 17 uur en kost € 55 per persoon (inclusief koffie, zaad en zaaikalender).

Vrijdagavond 31 maart
MASTERCLASS WIJN & ETEN
Op deze avond nemen we je mee in de spannende combinaties van wijn en eten. Welke wijn past bij welk gerecht? Je krijgt in vijf gerechtjes een voorproefje van het nieuwe lente-menu dat Alwin heeft samengesteld en je proeft tien verschillende wijnen die we daarbij hebben uitgekozen. De workshop duurt van 18 tot 22 uur en kost € 85 per persoon (inclusief
5 gerechtjes, 10 wijnen en koffie).

Reserveren kan hier.